Мина в резерва емблематична фигура на авиобазата в Граф Игнатево

22.03.2011 г. Мина в резерва емблематична фигура на авиобазата в Граф Игнатево

Otbrana.com от Pan.bg

Личният състав на авиобаза Граф Игнатиево изпрати с тържествен строй в резерва на Българската армия майор Веселин Милушев на 21 март 2011 г. Майор Веселин Милушев, старши експерт – инспектор-пилот по управление на полети в авиобаза Граф Игнатиево, навърши пределна възраст за служба на 17 март 2011 г. Неговата рождена дата съвпада с датата, на която изтребителната база отбеляза 60-годишнината от своето основаване. Бригаден генерал Цанко Стойков, командир на поделение 28000, припомни в своето слово професионалната кариера на майор Милушев и подчерта: “Той бе емблематична фигура за нашата авиобаза. Човек, със силно личностно присъствие и богат професионален опит.” Той умееше, както добре да работи с хората, така и с присъщата си духовитост да се весели с тях”, смята командирът.

Майор Милушев от своя страна сподели, че през двадесет и три от общо двадесет и седемте години на служба в авиобаза Граф Игнатиево, той е живял със семейството си в гарадока на летището. “Тук е моят дом, тук са и моите най-добри лични и семейни приятели”, каза той и продължи: “Благодаря на всички за искрените взаимоотношения и разбирателство, които съхранихме през годините на съвместна служебна дейност!”

След като целуна бойното знаме на базата, всички присъстващи го изпратиха за последен път в строя със силни аплодисменти.
Майор Веселин Милушев завършва ВНВВУ “Георги Бенковски” през 1984 г. със специалност летец-пилот за ВВС. Започва професионалния си път на летище Узунджово. Пет месеца по-късно е назначен като младши пилот в поделение 28000 – Граф Игнатиево. Последователно преминава през длъжностите: старши пилот, заместник-командир на звено, началник на щаба на втора изтребителна авиационна ескадрила, инспектор по бойна подготовка, началник на служба “Бойна подготовка”, ръководител на полети на “Кула”, началник на сектор в летищен център за управление на въздушното движение и старши експерт – инспектор-пилот по управление на полети на поделението. Участва и в мисията на ВВС в Кабул.