В Сухопътни войски откриха новата учебна година

03.01.2002 г. В Сухопътни войски откриха новата учебна година

 Новата учебна година бе открита днес във всички военни формирования на Сухопътните войски, съобщават от КСВ.

„Изтеклата 2014 година не беше лека, това беше година, в която трудът на целия личен състав от бригадата бе оценен по достойнство и отново доказахме, че сме подготвени да посрещнем предизвикателствата, които стоят пред нас”, каза в словото си заместник-командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада полковник Недялко Ников при тържественото откриване в гарнизон Стара Загора.

61-ва механизирана бригада стартира новата учебна 2015 година със самочувствие и увереност в своите сили и възможности.

В районите Плевен и Казанлък приветствени слова към личния състав произнесоха заместник-началниците на щаба на 61 мбр подполковниците Стойчо Владев и Станимир Йорданов.

На откриването на учебната година във военно формирование 32990 – Пловдив, неговият командир бригаден генерал Михаил Попов направи равносметка на изминалата 2014 г. и я окачестви като успешна. Начерта предстоящите задачи за новата 2015 г. като пожела на личния състав, че за успешното им изпълнение трябва да се мобилизират всички сили, знания, опит, воля и енергия.

В 55-ти  инженерен полк-Белене тържеството започна с посрещане на бойното знаме и приемане на строя от началника на щаба на формированието подполковник Иван Тишков. В словото си той поздрави личния състав, благодари за всеотдайността, отговорността и уменията, които военнослужещите и цивилните служители ежедневно влагат при изпълнение на отговорните задачи, съпътстващи дейността на формированието. Той посочи основните направления, по които предстои да се работи през 2015 година и отправи пожелания за здраве, упоритост и много успехи.

Началникът на щаба на военно формирование 22160 – Плевен подполковник Красимир Кръстев поздрави военнослужещите по повод откриването на  учебната година и им пожела много здраве, благополучие, вяра, оптимизъм и професионални успехи. „Вярвам, че ще положите максимални усилия, воля и старание за постигане на по-високи резултати в ежедневната си подготовка” каза той в обръщението си към военнослужещите и цивилните служители от военните формирования 22160, 38220 и 42800. Поздравителен адрес от името на кмета на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков по този повод прочете заместник - кмета на общината Стефан Петков

В Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) учебната година беше открита пред музейната експозиция „Славата на българската броня”. Това придаде допълнителен смисъл на приветствените думи на заместник-командира на формированието подполковник Алексей Бойчев, в които акцентите бяха свързани със значението на трите основни мисии на въоръжените сили на Р България – националната отбрана, партньорското сътрудничество със страните от Алианса и помощ на населението при бедствия, аварии и катастрофи от невоенен характер.

Тази година всички мероприятия по учебно-бойната дейност са посветени на достойното отбелязване на 65-ата годишнина на формированието, която ще бъде чествана в началото на октомври.

Откриването на учебната година в ЦПС съвпадна с пристигането на  военнослужещи за обучение по  „Специална подготовка” за придобиване на сержантско звание.

Във военно формирование 24490 – Асеновград откриването на учебната година беше уважено от отец Васил Коройчев – представител на Асеновградска духовна околия и о.з. полковник Никола Димитров – почетен председател на общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса – град Асеновград. Слово произнесе командирът на военното формирование полковник Лъчезар Мишев, след което бе прочетен поздравителен адрес от кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов.

При откриването на новата учебна година във военно формирование 46690 – Пловдив командирът на формированието полковник Радослав Янев направи равносметка на постигнатото през изминалата и посочи предстоящите задачи през настоящата година.

Във военно формирование 42600 – Мусачево тържеството бе открито от заместник-командира на формированието майор Мариян Добрев, В словото си той подчерта, че обучението е непрекъснат процес, който изисква от офицерите, сержантите и войниците постоянно да се учат от знанията и опита на своите командири, да усвояват новостите и да работят за своето професионално изграждане. Събитието продължи с демонстрация и показ на въоръжение и техника.

Във военно формирование 26400 – Благоевград тържественото откриване беше уважено от заместник-областния управител на Благоевград Асим Адемов, заместник-кмета по „Хуманитарните дейности” Валери Смиленов, началника на ОД на МВР комисар Васил Митов, началника на РД „ПБЗН” комисар Георги Пармаков, началника на РС на „ПБЗН” главен инспектор Боян Кондуров, началника на граничен полицейски участък  главен инспектор Огнян Богоев и от директора на регионален исторически музей Христина Цонева.

„От нас се изисква постоянно да полагаме усилия, за да оправдаем гласуваното ни от нашия народ доверие, както и за по-нататъшното задълбочаване и укрепване на връзката между обществото и армията. И тази година ще затвърдим максимата, че ние сме винаги и навреме там където и когато е трудно и другите не могат”, изтъкна в своето приветствено слово командирът на военното формирование подполковник Иван Иванов.

След края на тържествения ритуал, официалните гости на мероприятието се запознаха с оръжието и техниката на въоръжение в Сухопътните войски на специално оборудваните седем учебни центъра.