"Фокус", Тодор Воденов: В армията не се спазват правата на човека

30.03.2011 г. "Фокус", Тодор Воденов: В армията не се спазват правата на човека

Otbrana.com

В армията има много сериозни проблеми, свързани с правата на човека, и с големи нарушения на законодателството спрямо военните. Това каза  Тодор Воденов - председател на национален синдикат „Отбрана" към КТ „Подкрепа". По думите му, след разговор с президента на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев, в който са обсъдени проблемите на военните, в петък има уговорка да се проведе среща между синдикат „Отбрана” и министъра на отбраната Аню Ангелов. "Ако няма резултат, ще се срещнем и с министър-председателя Бойко Борисов. Ако той не се намеси, мисля да се обърнем към съответната комисия по отбрана в Народното събрание. Исканията ни са за по-добри условия на труд и за по-справедливо отношение към военните. Взаимоотношенията между цивилни и военни да бъдат така регулирани, че правата на човека да бъдат спазвани”, каза Воденов. По думите му, ако техните искания не бъдат постигнати, не е изключено да се стигне до протести.
„Ще кажем на хората какво става в Министерство на отбраната, тъй като нещата са безобразни", каза Воденов. На срещата с д-р Тренчев са обсъдени - състоянието на социалния елемент в Министерство на отбраната, социалния и професионален статут на работещите и конкретните проблеми в търговските дружества в Министерство на отбраната.
„Бяха обсъдени и проблемите на работещите във военномедицинските заведения, прилагането на класификатора и измененията в закона за отбраната”, каза Воденов.