Световна компания прави модерна система за обучение на стажанти

31.03.2011 г. Световна компания прави модерна система за обучение на стажанти

otbrana.com

„Ролс-Ройс”, световната компания за производство на задвижващи системи, ще създаде нова и модерна академия за обучение на стажанти. Така броят на стажантите, които се обучават на година, може да се удвои. Академията, която ще бъде построена в центъра на „Ролс-Ройс” за обучение и кариерно развитие в град Дерби, ще позволи на компанията да наема до 200 стажанти повече на година, които да обучава за работа в снабдителната верига и производството в регион East Midlands във Великобритания., съобщиха от компанията за "Отбрана".

Тези стажанти ще участват във водещата програма за обучение на „Ролс-Ройс” и ще придобият умения, които се изискват от съвременния модерен бизнес. Академията и допълнителната стажантска програма се осъществяват благодарение на финансова подкрепа в размер на 6 милиона британски лири, отпуснати от Министерството на бизнеса, иновациите и професионалното развитие на Великобритания.

Сър Джон Роуз, Главен изпълнителен директор на „Ролс-Ройс”, каза: Силно мотивираната работна сила е от изключителна важност за бизнеса. Разширяването на центъра ще вдигне стандартите на нашата  снабдителна верига, както и на тази на малките и средни предприятия, които нямат капацитета или опита да развиват собствени центрове за обучение. Благодарен съм на правителството за тяхната подкрепа и съм щастлив, че „Ролс-Ройс” може да предложи по-добри възможности за много млади мъже и жени, които искат да работят в областта на инженерните науки.”

Министъра на бизнеса, иновациите и професионалното развитие във Великобритания, Винс Кейбъл, каза: „Стажантските програми са от изключителна важност за правителството в стремежа ни да променим баланса в икономиката на страната и да дадем на бизнеса уменията, необходими за поддържането на стабилен икономически растеж. Ето защо отпускаме финансиране за повече стажантски програми, създадени заедно с бизнеса. Според изследване на нашето министерство стажуването е най-ефективната и ценна форма на обучение. За всеки паунд, похарчен от правителството, обществото получава добавена стойност от 40 паунда. „Ролс-Ройс” има отлична репутация в предлагането на едни от най-добрите стажантски програми в бизнеса и така създава стандарт, който всички сектори трябва да се стараят да достигнат. Подкрепата за по-голям брой стажантски програми дава и на малките фирми по снабдителната верига възможността да наемат добре обучени кадри. „Ролс-Ройс” оказва безценна подкрепа за развитието на своя сектор и за обществото като цяло.”

Стажантските програми на „Ролс–Ройс” получават отличието Beacon Status на Офстед, държавният офис за стандартите в образованието във Великобритания. „Ролс-Ройс” обучава стажанти вече над 100 години и една трета от старшите мениджъри в компанията са започнали кариерата си като стажанти.