Италианският посланик ще именува дружество на СОСЗР в Смолян

18.04.2011 г. Италианският посланик ще именува дружество на СОСЗР в Смолян

Спирдон Спирдонов (otbrana1957@abv.bg)

Негово Превъзходителство извънредният и пълномощен посланик на Република Италия Стефано Бенацо ще бъде в четвъртък в Смолян. Поводът е именуване на дружество „Планински стрелци” към СОСЗР – Смолян на името на капитан Петко войвода. Не случайно посланикът на Италия е поканен за кръстник. Той е създател и почетен президент на Световната организация на алпините. Заедно с него в града ще гостува и председателят на ЦС на СОСЗР генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов.

Посланикът ще бъде посрещнат пред паметника на полковник Дичо Петров край с. Проглед, ще посети 101 алпийски батальон, ще разговаря с членовете на Дружество „Планински стрелци” и ще има протоколна среща с кмета на община Смолян – Дора Янкова. След именуването на дружеството на името на капитан Петко войвода, Стефано Бенацо ще посети Културния комплекс и ще се разходи из Смолян.

На снимката: По време на визитата си през юли м.г. италианският премиер Силвио Берлускони поздрави специално и се снима с италианци, живеещи в България от групата "Алпини". Алпините са военизирани планински спасители.