Утре президентът е на "Корен" за "Съюзна сили 2011"

18.04.2011 г. Утре президентът е на "Корен" за "Съюзна сили 2011"

otbrana.com

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Георги Първанов ще присъства утре на деня за високопоставени гости на командно-щабното учение „Съюзна сила 2011” на полигон „Корен”, съобщи прессекретариатът на държавния глава. По-късно през деня Георги Първанов ще посети Хасково. Президентът ще се срещне с кмета Георги Иванов и с обществеността на Хасково.

Министърът на отбраната Аню Ангелов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов СЪЩО ще присъстват на ВИП – деня на командно-щабното учение на Сухопътни войски „Съюзна сила 2011”, съобщи Пресцентърът на МО. На ВИП-деня ще бъдат наблюдавани реални действия с бойни стрелби на бригада с усиления от Сухопътни войски в отбранителна операция на многонационални съвместни оперативни сили.

Командно-щабното учение на Сухопътните войски с привличане на подразделения за реални действия на местността „Съюзна сила 2011” се провежда от 12 април на Полеви учебен полигон „Корен”.  Темата на учението е „Участие на усилена лекопехотна бригада в отбранителна операция на Съвместни оперативни сили при разрешаване на криза от военен характер по чл.5 от Вашингтонския договор”. В учението участват Втора  лекопехотна бригада, както и артилерийски, танкови, специални сили, логистични, инженерни, ЯХБЗ усиления  и модул СIMIC.

Планиращ  учението е генерал-майор Стефан Василев - началник на Сухопътните войски. Провеждащ учението е бригаден генерал Нейко Ненов - първи заместник-началник на Сухопътните войски. Помощник-директор на учението по операциите е полковник Гошо Мерджанов - помощник на началника на Сухопътните войски по подготовката.