Кметът на Пловдив удържа на думата си и даде клуб на СОСЗР

19.04.2011 г. Кметът на Пловдив удържа на думата си и даде клуб на СОСЗР

Спирдон Спирдонов (otbrana1957@abv.bg)

С голямо основание днес празнуваха запасните и резервистите в Пловдив. Празникът направи кметът на общината капитан от резерва Славчо Атанасов. Той предостави клуб на Общинската организация на СОСЗР с председател полковник от запаса Димитър Михов. Придобивката се намира в район „Южен”. Кметът и председателят на ЦС на СОСЗР генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов прерязаха лентата на клуба и пожелаха успешна работа на членовете на съюза. Това е вторият кмет в страната след варненския, който откликва на потребностите на СОСЗР. Славчо Атанасов увери запасните и резервисите, че това няма да бъде последният клуб, който те ще получават от общината.

Клубът носи името „95 армейски свързочен полк”. Полкът вече го няма, на поне клуб има, радваха се тези, които преди години са служили в него. Негов отговорник е младши сержант от запаса Васил Кръстев, който също е служил в този полк. За 20 години веднъж се случва такова събитие, отбеляза полковник от запаса Сотир Докторов.

Генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов връчи на кмета Славчо Атанасов карта и грамота за почетен член на СОСЗР. С грамоти бяха отличени заместник-кметът сержант от запаса Александър Долев и Васил Иванов от общината. Очаква се скоро клуб да има организацията в район „Тракия”. При създадената ситуация погледите на запасните и резервистите за осигуряване на материална база за тяхната дейност се обърнати най-вече към общината. Радостното е, че кметовете се отзовават на техните потребности.

 

На снимката: Кметът на Пловдив капитан от резерва Славчо Атанасов и генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов откриват клуба на Общинската организация на СОСЗР.