Първанов одобрява генералските предложения на Ангелов

19.04.2011 г. Първанов одобрява генералските предложения на Ангелов

Красен Бучков   (otbrana19571@abv.bg)

Предложенията са били направени по надлежен ред, обосновано и са за офицери, които са авторитетни и добре познати, каза на полигон  «Корен» президентът  Първанов и допълни, че този път напрежение няма да има.
Военният министър посочи, че за часове е получил съгласието на президента.
Не мисля повече да имаме разногласия, а да си останат принципните различия, коментира той различните позиции по някои назначения. Аню Ангелов. Той каза още, че на заседанието на МС във вторник ще бъде взето решение за новите генерали, но не съобщи кои са те.

Източници на Otbrana.com потвърдиха, че новите  генерали ще са двама, като единият ще е комодор. След заседанието на МС ще стане ясно, че ще бъде ново обръщението към  полковник Златко Златев и капитан  първи ранг Димитър Ангелов.

След учението «Съюзна сила»  президентът Първанов каза още, че наскоро се е запознал с проучване, според което ние сме страната в Европа с най-силно занижение на средствата за отбрана. Многократно, наистина драстично, съкращение, което би трябвало да е тревожно на фона, на това, което виждаме и в страните от НАТО и в нашите съседи дори, отбеляза президентът и изрази надежда това да бъде отчетено, когато се изготвя новата бюджетна рамка.