Посланик Уорлик определи разправиите между президента и военния министър като фарс

20.04.2011 г. Посланик Уорлик определи разправиите между президента и военния министър като фарс

Otbrana.com

Дискусията между президента Георги Първанов и министъра на отбраната Аню Ангелов за отбранителната политика че прилича малко на фарс,  заяви пред журналисти американският посланик Джеймс Уорлик.  Той допълни, че държавният глава извежда като приоритет вътрешната сигурност на страната, а министърът разглежда възможностите на България за модернизиране на силите ни и участие в мисии. Според посланикът не става въпрос само за вътрешната сигурност на страната и възможностите на България да участва в мисии зад граница, а все повече става дума за опазване на глобалния мир.

 

От времето на генерал Каулбарс, извънреден пратеник на руския император, никой чужденец не се е държал така, като генерал-губернатор. Ако има нещо, което е фарсово, това е поведението на Уорлик", отговори на  изявлението на дипломата във "Фейсбук"  Георги Първанов.

 
През последната година военният министър и президентът са в непрекъсната разправия – от кадрови въпроси до визията им за въоръжените сили. Двамата често си разменят открити писма и реплики по медиите.