Кметът на Кърджали и председателят на СОСЗР в областта искат среща с министъра на отбраната

24.04.2011 г. Кметът на Кърджали и председателят на СОСЗР в областта искат среща с министъра на отбраната

Спирдон Спирдонов (otbrana1957@abv.bg)

За реализиране идеите по култивиране на национално съзнание и родолюбиво възпитание в кърджалийската общественост кметът на Кърджали Хасан Азис счита, че е необходима помощта на МО и централното ръководство на СОСЗР. Това става ясно от открито писмо на председателя на Областния съвет на СОСЗР полковник от резерва Начо Ковачев до министъра на отбраната Аню Ангелов. Господин министър, се посочва в писмото, в момента на терена на бившето артилерийско поделение общината изгражда парк, който дообогатява водното огледало в центъра на града. За неговото  архитектурно, естетическо и патриотично оформление са ни нужни излезли от употреба образци бойна техника – самолет,  ракета, гаубица, оръдие, пише полковник от резерва Ковачев.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Текстът на писмото

Областният съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Кърджали проведе среща с кмета на община Кърджали - инж. Хасан Азис, на която обсъдихме План–графика за съвместни инициативи на нашата организация с обществеността на общината и местната администрация. В него залагаме по една – две значими прояви на месец. Обикновено те са свързани с повишаване на военно-патриотичното и родолюбиво възпитание на населението и преди всичко, на подрастващото поколение и младежта, важни национални празници и събития от отечествената история. Важно място в тях се отделя на грижи за войнишките  паметници и паметните знаци на национални и местни герои.

В хода на срещата, за наша голяма радост, кметът на града отиде още по-далеч. За реализиране идеите по култивиране на национално съзнание и родолюбиво възпитание, в кърджалийската общественост той счита, че е необходима помощта на Министерството на отбраната  и централното ръководство на нашия Съюз.

Във връзка с това господин Министър, инж. Азис  настоява, заедно да ни приеме в удобно за Вас време. На срещата да присъства и председателят на СОСЗР – ген. лейтенант (р) Стоян Топалов,  на която   да изложим своите идеи за бъдещата работа в тази насока.

Господин Министър, в момента на терена на бившето артилерийско поделение общината изгражда парк, който дообогатява водното огледало в центъра на града. За неговото  архитектурно, естетическо и патриотично оформление са ни нужни излезли от употреба образци бойна техника – самолет,  ракета, гаубица, оръдие. Те биха обогатили интериора на парка и ще напомнят на гражданите и младежта, че Кърджали беше един от внушителните гарнизони на Р България.

Като оставаме с най-добри чувства към Вас, очакваме Вашата покана за разговор.