Сертифицират "Прибой" по стандартите на НАТО

11.11.2010 г. Сертифицират "Прибой" по стандартите на НАТО

 

Екипажът на базов миночистач „Прибой” с командир капитан-лейтенант Теодор Кабаков от състава на Военноморска база Бургас участва в противоминното учение на ВМС на Република Турция „NUSRET 10”. Учението се провежда в гр. Измир, в турски териториални води и в Егейско море, съобщиха от Щаба на ВМС.

По време на учението съвместен сертификационен екип от Военноморското компонентно командване на НАТО в Неапол и от Военноморските сили на Република България ще сертифицира кораба на второ ниво за оперативна съвместимост по стандартите на Алианса. Днес и утре сертификационният екип ще оценява действията на екипажа на море.

Въпреки сложната хидро-метеорологична обстановка в района, екипажът успешно продължава изпълнението на плана на учението, включващ отработване на епизоди по борба с минната опасност в състава на многонационално съединение, отразяване атаки на въздушен противник, борба с асиметрични заплахи, търсене и спасяване, приемане и предаване на товари на ход, оказване на помощ на друг кораб.