СОСЗР в столичния *Младост* среща подкрепата на ГЕРБ

04.05.2011 г. СОСЗР в столичния *Младост* среща подкрепата на ГЕРБ

Спирдон Спирдонов (otbrana1957@abv.bg)

В столичния квартал „Младост”, който по население се нарежда заедно с най-многочислените градове у нас, няма паметно място на загиналите във войните за България, където на празник, като Гергьовден например, да положиш венци и цветя. Това бе един от въпросите, който бе обсъден на срещата на ръководството на районната организация на СОСЗР с Валентин Николов, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ. В разговора участваха полковник от резерва Илия Мандров, заместник-председател на организацията, полковник от запаса Димитър Зафиров, главен секретар на СОСЗР, генералите от резерва Златан Стойков, Люцкан Люцканов и Христо Христов, полковник от резерва Илия Цветанов и др.

Предстои да се реши и въпросът с получаването на танк, който е излязъл от употреба, за да се постави в съществуващия сега мемориален комплекс „Паметен знак” до детския комплекс „Палавници”. Обсъдени бяха проблемите с клубовете и имотите на СОСЗР.

Народният представител Валентин Николов изрази готовност да работи активно с районната организация, подчертавайки нейния надпартиен характер. Според него потенциалът на България е именно в гражданските организации. Той очаква от генералите и офицерите от запаса и резерва интересни идеи при обсъждането на програми и решения на управляващите.

На територията на „Младост” организацията има 10 дружества и 3 клуба. Организираните членове са около 2000. В годините след учредяването – 30 октомври 1991 г., са установени прекрасни взаимоотношения с местната власт. Учреден е фонд „Социално подпомагане” в подкрепа на членове на съюза. Съпруги на офицери и сержанти активно работят в две женски дружества. Организацията има своя принос за чувствителното подобряване в последно време на инфраструктурата на квартала.  

В края на срещата полковник Димитър Зафиров изпълни решението на ръководството на СОСЗР и връчи (на снимката) на Валентин Николов юбилеен медал, учреден по повод 65-годишнина от края на Втората световна война.

Снимка Димитър Бебенов