Батальонните бойни групи ще са готови до 18 месеца

05.05.2011 г. Батальонните бойни групи ще са готови до 18 месеца

Красен Бучков    (otbrana19571@abv.bg)
Ако се налага бихме изпратили бойни подразделения в Афганистан, но не се налага. А ние и не сме готови с подготовката на батальона, който е с численост около 1000 души,  отбеляза пред една от националните телевизии  военният министър Аню Ангелов. Той допълни, че не е имало натиск за такова участие отвън. тези групи ще бъдат в готовност за участие в бойни мисии след 18 месеца. Ще могат с еднакъв успех да изпълняват задачи и у нас и зад граница.

Винаги трябва да има ротация не само на контингентите, но и на държавите, които участват в операциите, посочи още  той. Нашите контингенти в  Кабул и Кандахар имат по други задачи и могат да останат в Афганистан  и след завършване на натовската операция тъй като тези стратегически обекти се нуждаят от охрана.

На Пловдив никой не е обявявал война. Така Аню Ангелов коментира действията на кмета на града, но препоръча да не ги свързват с работата на правителството.

Министърът каза, че празникът на 6 май ще е като през миналата година.  Вече е минало времето на парадите с техника. Това се прави само в някои държави. Във Франция- по традиция, и в Русия – за демонстриране на нова техника.