Празникът в Бургас бе пред паметника на 24 пехотен Черноморски полк

06.05.2011 г. Празникът в Бургас бе пред паметника на 24 пехотен Черноморски полк


Неделчо Димов

В Бургас се проведе честването пред Паметника на загиналите във войните от 24 пехотен Черноморски полк. Капитан-лейтенат Марин Маринов от ВМБ-Бургас, рапортува на капитан І ранг Георги Русев, заместник-началник на гарнизона и началник - щаб на ВМБ-Бургас. Сливенският митрополит Йоаникий изпълни благословия и водосвет в чест на празника и произнесе пламенно слово за историческата роля на Българската армия от създавенето на държавата до днес. Приветствие към военнослужещите от гарнизона и гражданите на Бургас,произнесе  капитан І ранг Георги Русев.

След водосвета представителните части бяха поздравени от заместник-кмета на Бургас Красимир Стойчев от името на кмета Димитър Николов. Венци и цветя пред паметника бяха поднесени от името на областния управител Константин Гребенаров, кмета на Димитър Николов, председателя на областния съвет на СОСЗР капитан І ранг о.р. Милан Миланов, председателя на общинския съвет на СОСЗР бригаден генерал о.р. Васил Джелебов, председателя на областния съвет на СВВБ д-р Георги Парушев, председателя на дружество"Военноинвалид" Михаил Томов, председателката на общинския съвет СНежина Маджарова, председатели на политически партии и обществени организации, граждани и гости на Бургас.

В навечерието областният управител Констнатин Гребенаров и Димитър Николов се срещнаха със ръководството на общинския съвет на СОСЗР и неговите членове. Слово за дейността на общинската организация на СОСЗР през изминалата година и празника на БА произнесе нейният председател бригаден генерал о.р.Васил Джелебов. Срещата завърши с празничен обяд.

Честването на 6 май ще остане паметно за бургаските граждани с добрата организация и масовото участие на бургазлии, както и с отчитане на резултатите от литературния конкурс "Петя Дубарова