Наградиха наши военнослужещи в Кабул, направихме дарение в Бугойно

10.05.2011 г. Наградиха наши военнослужещи в Кабул, направихме дарение в Бугойно

Otbrana.com oт Пресцентъра на МО

Българските военнослужещи от военния контингент в Кабул, Афганистан отбеляза тържествено 6-ти май -  Ден на храбростта и празник на Българската армия. На церемонията присъстваха Н.Пр. посланикът на Република България в Афганистан Валерий Аржентински, командирът на групата американски бази в Кабул полковник Джон Хамънд, командващият летище KAIA генерал Виктор Стримбеану, офицери от щаба на ISAF, представители на коалиционните партньори и офицери от Афганистанската народна армия.

За проявени висок професионализъм и отговорност при изпълнение на служебните им задължения през изминалия период на мисията бяха наградени  военнослужещи от българския контингент в Кабул. С възпоменателен плакет бяха отличени командирите на OMLT екипите в Кабул подполковник Златко Марков и подполковник Венцислав Ангелов, както и капитан Стефан Марков и лейтенант Марин Маринов от състава на 4-та охранителна рота за отбрана на летище Кабул. Със сувенири бяха наградени старшина Георги Христов, редник втори клас Елена Билчева и ефрейтор втори клас Крум Савов от състава на 4-та рота. Грамоти получиха старшина Методи Методиев, ефрейтори втори клас Светослав Бартолов, Иван Краев, Петко Темелков, Сава Ковачев, Явор Димитров и редник втори клас Анелия Петрова от ротата на летище Кабул.

Военнослужещите от българския контингент в Босна и Херцеговина направиха дарение по повод 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия за детската градина за деца с увреждания в град Бугойно. Със събраните собствени средства на военнослужещите бяха закупени телевизор, хладилник, DVD плеър и лакомства.

Старши националният представител на българския военен контингент в Босна и Херцеговина капитан І ранг Коста Андреев и началникът на групата за връзка и наблюдение в град Бугойно майор Желязко Желев връчиха дарението на церемония в присъствието на представители на неправителствената организация на родители, граждани и приятели на деца и младежи със специални нужди „Лаптер” в град Бугойно, родители на децата и представители на местната власт.