Поздравления, благодарности и награди на Деня на логистиката

01.03.2018 г. Поздравления, благодарности и награди на Деня на логистиката

 Спирдон Спирдонов

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев оцениха високо усилията на личния състав на логистичните органи за осигуряване на Въоръжените ни сили. По този повод с техни заповеди днес, на Деня на логистиката, бяха връчени награди.

Поздравлението от името на министър Каракачанов поднесе началникът на политическия кабинет на МО Илия Налбантов. Преди да връчи наградите той изрази увереност, че и занапред логистиците ще правят всичко необходимо, за да има българският войник онова, което му е нужно в боя. Със заповед на министъра на отбраната с предметни награди бяха отличени подполковник Чавдар Иванов, капитан III ранг Павел Панов, подполковник Илиян Върбанов, майор Ивелина Петрова и майор Иван Урумов.

Няма операция, която да е спечелена без логистично осигуряване, бе категоричен генерал-лейтенант Боцев. Той благодари на участниците в честването на празника и на всички логистици във Въоръжените сили за профеисонализма и всеотдайността при изпълнение на поставените задачи. Началникът на отбраната връчи предметни награди на полковник Пламен Стефанов, майор Милен Кръстев, подполковник Бойко Киров, майор Антон Антонов, подполковник Аргир Ташев, подполковник Николай Николов, капитан III ранг Илиян Стоянов, старшина Иван Иванов и на цивилните служители Георги Георгиев и Мария Георгиева.

Изминалата година беше трудна за логистичните структури от всички нива на Въоръжените сили. Това посочи в словото си директорът на дирекция „Логистика” в Щаба на отбраната полковник Митко Григоров. В резултат на постоянното взаимодействие обаче между всички логистични структури, са постигнати резултати. Разработени и актуализирани са редица нови документи, решени са всички задачи по време на големите международни учения у нас, включително и на най-голямото многонационално учение в Черноморския регион „SABER GUARDIAN 2017“ (SG17).

Днес, подчерта полковник Григоров, в условията на силно динамична среда, когато трябва да се гарантира сигурността на нашите граждани в условията на лимитирани ресурси за поддържане на съществуващите и придобиване на нови способности, пред логистиците стоят много нови предизвикателства и отговорности. Националният интерес изисква да се справяме, като търсим баланса между потребности и възможности, съобразно приоритетите, каза още полковник Григоров.

В тържеството участваха още командващият СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов, генерал-майор Тодор Дочев, заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев, началникът на щаба на Сухопътни войски бригаден генерал Николай Караиванов, военнослужещи и цивилни служители от логистичните структури, от дирекциите и търговските дружества на Министерството на отбраната. Бяха получени десетки поздравителни адреси от щабовете и военните формирования. Приветствие имаше и от СОСЗР, като в честването се включиха заместник-председателят на съюза генерал-майор от запаса Васил Върбанов и председателят на клуб „Тил” полковник от запаса Иван Йорданов. Ветераните от тила и по-късно от логистиката получиха специални благодарности за опита и знанията, които са предали на следващите поколения. Празничният концерт бе на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили.   

***

На тържествена церемония по случай празника на логистистичните органи на Българската армия - 1 март,  командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тододров поздрави личния състав на отдел  „Логистика” и подчинените логистични формирования и даде висока оценка на тяхната дейност, съобщават от СКС.

Той изрази своето и на ръководството на Съвместното командване на силите, уважение и признание за труда и положените усилия на логистиците от СКС и връчи предметни награди и грамоти на отличили се военнослужещи и цивилни служители от щаба на Съвместното командване на силите и подчинените военни формирования.

Генерал-лейтенант Тодоров пожела на военнослужещите и цивилните служители от логистичната система здраве, много сили и енергия за посрещане на новите предизвикателства в отговорната им дейност по логистичното осигуряване на Въоръжените сили на Р. България.