Подписани са указите за генералските звания

26.04.2018 г. Подписани са указите за генералските звания

 

Otbrana.com

 Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев е подписал указите за новите генералски звания и назначения, които ще бъдат публикувани в утрешния брой на „Държавен вестник”.

 

***
Указ № 98 за удостояване на генерал-лейтенант Андрей Илиев Боцев с висше офицерско звание „генерал“, считано от 6 май 2018 г.

 

***

Указ № 99 за назначаване на полковник Васил Генков Лазаров на длъжността съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност и удостояването му с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 6 май 2018 г.

***

Указ № 100 за удостояване на полковник Митко Стефанов Григоров с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 6 май 2018 г.

***


Указ № 101 за назначаване на капитан I ранг Георги Пенев Пенев на длъжността заместник-командир на Военноморските сили и удостояването му с висше офицерско звание „флотилен адмирал“, считано от 6 май 2018 г.

***

Указ № 102 за освобождаване на бригаден генерал Иван Тодоров Лалов от длъжността командир на 3-та авиационна база, назначаването му на длъжността заместник-командващ на Съвместното командване на силите и удостояването му с висше офицерско звание „генерал-майор“, считано от 6 май 2018 г.

***
Указ № 103 за назначаване на полковник Димитър Христов Петров на длъжността командир на 3-та авиационна база и удостояването му с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 6 май 2018 г.

***

Указ № 104 за освобождаване на бригаден генерал Светослав Любенов Даскалов от длъжността директор на служба „Военна информация“ и от военна служба, считано от 22 май 2018 г.

***
Указ № 105 за назначаване на полковник Пламен Иванов Ангелов на длъжността директор на служба „Военна информация“ и удостояването му с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 22 май 2018 г.

***


Указ № 106 за освобождаване на генерал-лейтенант Пламен Асенов Атанасов от длъжността заместник-началник на отбраната и от военна служба, считано от 30 юни 2018 г.

***


Указ № 107 за освобождаване на генерал-майор Димитър Крумов Илиев от длъжността заместник-командир на Корпус за бързо развръщане на НАТО в Солун, Република Гърция, назначаването му на длъжността заместник-началник на отбраната и удостояването му с висше офицерско звание „генерал-лейтенант“, считано от 1 август 2018 г.

***


Указ № 108 за освобождаване на бригаден генерал Иван Кирилов Ортомаров от длъжността директор на дирекция „Операции и подготовка“ на Министерството на отбраната, назначаването му на длъжността заместник-командир на Корпус за бързо развръщане на НАТО в Солун, Република Гърция, и удостояването му с висше офицерско звание „генерал-майор“, считано от 1 август 2018 г.

***


Указ № 109 за назначаване на полковник Маргарит Тенев Михайлов на длъжността директор на дирекция „Операции и подготовка“ на Министерството на отбраната и удостояването му с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 1 август 2018 г.