Градят заедно къщата на познанието

14.10.2020 г. Градят заедно къщата на познанието

 Otbrana.com

По покана на директора на Начално училище „Христо Ботев“ Цветелин Горанов, в навечерието на празника на Военновъздушните сили, гостуваха началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски и заместник –началникът по учебната и научна част полковник доцент д-р инж. Асен Маринов. Гостите от Авиационната Алма матер се запознаха с материалната база и осъществените проекти  на началното училище, превърнало се в емблема за съвременно учебно заведение и неговият преподавателски екип. Те също информираха колегите си за амбициозните идеи на възроденото ВВВУ „Георги Бенковски“ за разширяване ареала на специалностите  за обучение на военни и граждански авиационни специалисти.

Интересен бе и посетеният урок в 4-ти клас  по „Труд и творчество“, посветен на космонавтиката. Обсъдени са и основни аспекти от рамковото споразумение за сътрудничество, което да бъде подписано скоро. „Образователните институции трябва да обединят усилията си за формиране на  знаещи, можещи, амбициозни, смели  творци на съвременна България. Процесът започва от ранна училищна възраст и продължава цял живот, категорични бяха в края на срещата си домакини и гости“, бе общото мнение на участниците в срещата.

За начало на добрите контакти, гвардейците от Начално училище „Христо Ботев“ ще поздравят участниците в годишната международна научна конференция на ВВВУ „Георги Бенковски“, която ще се проведе на 16 октомври, съобщават от училището.