Завърши курс за придобиване на категория за самолет тип „Cessna 172“ на технически персонал

06.11.2020 г. Завърши курс за придобиване  на категория за самолет тип „Cessna 172“ на технически персонал

 Otbrana.com

В Одобрена Организация за Обучение и Изпитване на Персонал за Техническо Обслужване (ОИПТО) - „Факултет Авиационен“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ с номер №: BG.147.0004  в периода от 26.10.2020 г. до 05.11.2020 година се организира и проведе първият след възстановяването на ВВВУ, курс за самолет тип „Cessna 172“ с двигател тип „Lycoming“ за придобиване на категория „В 1.2“ за технически персонал, съобщават от училището.

Курса се проведе в два модула, съответстващи на описанието на организацията утвърдено от Главна Дирекция „ Гражданска въздухоплавателна агенция „ и отговарящо на изискванията на European Union Aviation Safety Agency EASA:

Теоретичният елемент  , който се проведе във ВВВУ „Георги Бенковски“  включваше изучаване на планера , двигателя , въздушния винт , всички прилежащи системи за мониторинг на двигателя и самолета;

Практическият елемент се проведе в базата на Одобрена Организация за Техническо Обслужване на „Олимпия Еър“ с номер   №: BG.MF- 306  и включваше основни  положения  в техническото обслужване на самолет тип „Cessna 172“ , характерни дефекти, тяхната диагностика и отстраняване.

Теоретичния и практически елемент се проведоха под ръководството и контрола на  лицензирани инструктори в съответствие с изискванията на Анекс IV ( Част 66) от Регламент ( ЕС) №:1321/2014год.  

                                                                                                                                                                                      След успешно преминат тест по теоретичен  и практически елемент всички обучаеми получиха сертификат, който  се издава в уверение на това, че обучаемият  успешно е преминал теоретичен и практически елемент, съгласно Регламент  (ЕС) №216/2008г. на Европейския парламент и Съвет и според Регламент (ЕС) №1321/2014г.

Курсистите получиха сертификатите си от Началника на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски и Заместник началника по професионална подготовка и международно сътрудничество полковник Андриян Колев.