Колеги от бойната авиация с престижни награди! Честито!

11.12.2020 г. Колеги от бойната авиация с престижни награди! Честито!

 Старши лейтенант от запаса Димитър Стойков, Ирена Ангелова и Валя Минкова грабнаха годишните отличия за журналистика "Северно ехо".

Otbrana.com

В Плевен в пресклуба на БТА бяха обявени Годишните награди за журналистика "Северно ехо", учредени от Общината и Дружеството на СБЖ в града, съобщава агенцията. Поради епидемиологичната обстановка официалното връчване ще се състои на по-късен етап. Радостно е, че трима от четиримата наградени са свързани с военната ни авиация.

По единодушно решение на Управителния съвет на Дружеството на СБЖ с Голямата годишна награда за журналистика "Северно ехо" се удостоява старши лейтенант от запаса, техник по експлоатация и ремонт на летателните апарати, служил в авиобаза Каменец, Димитър Стойков - журналист от вестник "Посоки" за неговата дългогодишна журналистическа дейност и за издадената нова книга през 2020 г. Награда "Северно ехо" за радиожурналистика се присъжда на Николай Колев - за дългогодишната му работа в Дарик радио. Отличените получават грамоти и парични награди от Община Плевен.

УС на Дружеството на СБЖ удостои с награди пиарите, които работят за популяризиране на дейността в сферата на авиацията в региона. За дългогодишна дейност грамота получава пиарът на Военно-въздушната учебна база Ирена Ангелова. Също с грамота е отличена Валя Минкова, която работи като пиар на възстановеното Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски" и популяризира работата на командването, начело с бригаден генерал  Юлиян Радойски – началник на ВВВУ и на Плевенския гарнизон. (Б.р. – Честито и благодарим на колегите за доброто сътрудничество с „Отбрана“.)