Откриха военен "Шоу рум"

24.11.2010 г. Откриха военен "Шоу рум"

otbrana.com

Заместник-министърът на отбраната Валентин Радев и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов участваха в официалното откриване на нов модерен магазин в Интендантско обслужване ЕАД. Магазинът е от типа „Шоу рум” и предлага цялата производствена гама от специални униформени и цивилни облекла. Те са с високо качество и на достъпни цени.

Заместник-министър Радев благодари на ръководството на дружеството и отбеляза положените усилия за модернизирането на производствените помещения, се посочва в съобщението на Пресцентъра на МО. Той подчерта, че дружеството провежда успешно новата политика за осигуряването на значими обществени поръчки. В заключение заместник-министър Радев пожела през следващата година Интендантско обслужване да спечели поръчки не само за изработване на униформени облекла на немската и швейцарската армии, а и на Министерството на отбраната.

Може би някои от търговските дружества в МО ще бъдат обединени. Това каза заместник-министърът на отбраната Валентин Радев. Той каза, че не знае дали ще се стигне до закриване, съобщава БГНЕС.

Валентин Радев припомни, че в началото на следващата година военното министерство ще реши какво ще прави с търговските дружества. "Имаме решение за търговските дружества към военното министерство с принципал министъра на отбраната", каза Радев. Той обясни отново, че вече е сменен мениджмънтът на всички и им е даден срок. Ръководството на военното ведомство ще преценява каква е причината повечето от тях да не са в добро състояние. Едва след тази оценка ще се види какво ще се случи с тях. В тежко състояние в момента е "Военно издателство". Зам.-министърът каза, че има известни затруднения в "ТЕРЕМ-ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ" ЕООД, гр. Пловдив и обясни, че притесненията на военното министерство за дружествата в холдинга са предимно за по-малките от тях и за "ТЕРЕМ-Хан Крум" ЕООД Търговище. Радев обаче посочи, че заводът въпреки съкращенията от 100 човека от Нова година ще заработи усилено. Като дружества, които работят добре той посочи: "ТЕРЕМ - ЦАР САМУИЛ" ЕООД, гр. Костенец, ТЕРЕМ - ЛЕТЕЦ" ЕООД и "ТЕРЕМ-КРЗ ФЛОТСКИ АРСЕНАЛ - ВАРНА" ЕООД". Именно на "Флотски арсенал" ще бъдат изплатени и 12-те милиона лева, които правителството отдели днес. Валентин Радев обясни отново, че те са за ремонт на руски кораби. Той каза, че ръководството на МО поискало тези пари да бъдат отпуснати преди около месец. След като бъде изплатена последната вноска от дълга, средствата от ремонт на кораби ще бъдат изцяло печалба на дружеството. Правителството реши днес по бюджета на Министерството на отбраната да бъдат предоставени допълнително 12 200 000 лева. Средствата са в изпълнение на междуправителствени договорености от 1992 година. Валентин Радев каза още, че новото ръководство на Министерството на отбраната има идея да се забрани на цивилни да носят военни униформи. "Никой военен не е съгласен да вижда тази униформа, която представлява един вид някакъв знак, някакъв символ на държавността, да се вижда върху цивилните граждани", каза още зам.- военният министър. Той уточни, че не казва нищо лошо за цивилните, по думите му обаче, военните са особена прослойка в обществото, която е натоварена с особени отговорности и нейната униформа е знак за нещо. Сега може да се купи едва ли не всякаква униформа, обясни Радвев, докато по света това може да стане едва, след като са минали години от нейното използване. Той припомни и друга идея на министерството, тази офицерите от резерва да могат да си носят униформата по специални случаи. За тях ще има и специален знак на камуфлажа, за да се отличават. "Това ще бъде уважени за тях", смята Радев.