В СКСО откриха подготовката за тази година

11.01.2021 г. В СКСО откриха подготовката за тази година

 Otbrana.com

Днес  беше открита подготовката за 2021 г. на Съвместното командване на Специалните операции (СКСО). Тържественият строй беше приет от заместник-командира на Съвместното командване на Специалните операции полковник Иван Райков в района на формированието. Той приветства личния състав и отбеляза, че въпреки трудностите, изминалата година е била успешна за Специалните сили. В словото си, полковник Райков изтъкна множеството положителни промени, настъпили през 2020 г. за СКСО - строителството на новата и модерна база на УЦ „Црънча“; реновирането и изграждането на учебно-материалната база в подчинените формирования в Пловдив и Банкя; обновяване на колективната и индивидуалната екипировки; реализирането на проекта за придобиване на необходимите на СКСО бойни машини. Също така той отбеляза и успехите, постигнати от представителните отбори на СКСО в общоармейските шампионати и приноса на бойните санитари от групите Специални сили, които помагат на медиците във Военна болница.

„Изказвам на вас своята воинска благодарност за проявените през годината висок професионализъм и отговорност при изпълнение на нелеките задачи в динамичното и напрегнато ежедневие. Предстои ни отново една трудна година и изпълнение на не по-малко отговорни задачи“, каза в обръщението си към личния състав заместник-командирът на Съвместното командване на специалните операции полковник Иван Райков. „За успешното им решаване трябва да мобилизираме всички свои сили, знания, опит, воля и енергия и непрекъснато да работим за професионално усъвършенстване и издигане имиджа на Съвместното командване на специалните операции на още по-високо ниво. Откривам подготовката за 2021 година без да изпитвам никакво съмнение, че въпреки всички трудности, успешно ще изпълним поставените ни задачи“, завърши той.

Негово Високоблагоговейнство ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов - ректор на Духовно училище „Пловдивска духовна семинария - Св.Св. Кирил и Методий“ отслужи молебен, с който отправи своите молитви за здраве и успех и благослови личния състав за успешна 2021 г.

Гости на откриването на подготовката на Съвместното командване на Специалните операции бяха представители на местната власт и бивши командири на военното формирование.