Министърът на обраната награди офицери от НД „Традиция“

15.01.2021 г. Министърът на обраната награди офицери от НД „Традиция“

 Спирдон Спирдонов

Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов за военно-патриотична дейност и във връзка с навършване на 30 години от учредяването на Национално дружество „Традииция“ са наградени с юбилеен медал „75 години от Втората световна война“ офицерите от запаса полковник Агоп Казазян, полковник Димитър Пенов, подполковник Огнян Маринов, полковник Румен Стоянов и полковник Тодор Предов.  И петимата са от учредителите на дружеството.

Отличията бяха връчени от директора на дирекция „Социална политика и политика по военно-патиротично възпитание“ Иво Антонов на церемония, организирана в Дома-паметник на военноинвалида в столицата.  Председателят на НД „Традиция“ подполк. Огнян Маринов благодари от името на удостоените и припомни, че преди 30 години са били 50 учредители. Сега дружеството наброява 900 души, а с колективните членове - над 2500. Пожеланието беше да продължава добрата съвместна работа с Министерството на отбраната и по-скоро да преодолеем пандемията, за да се реализират замислените исторически възстановки.

В ритуала участваха още Манол Тенчев, началник на отдел „Военни паметници и военно-патриотични възпитание“ и председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса Петър Велчев, който  награди НД Традиция“ с плакет и почетна грамота на организацията.

Снимка Димитър Бебенов