Ски алпийски дисциплини: СКСО с най-много точки в Държавния военен шампионат

29.03.2021 г. Ски алпийски дисциплини: СКСО с  най-много точки в Държавния военен шампионат

 Otbrana.com

За времето от 23 до 25 март 2021 година в КК „Боровец“ се проведе Държавния военен шампионат по ски. В него участваха 10 отбора от Министерство на отбраната и Българската армия, съобщават от СКСО.

За първа година отборното класиране е отделно за жени и за мъже.

При жените се отчитат двата вида спускания – слалом и гигантски слалом. Безапелационен победител в двете дисциплини е р-к Даяна Симеонова от Съвместното командване на специалните операции (СКСО). В челната десятка и при двете спускания от СКСО е и сержант Христина Жулева. Тези постижения на момичетата донесоха първото им място в отборното класиране по ски при жените.

При мъжете освен двете спускания се отчитат и още две дисциплини – ски бягане и ски ориентиране. В отборното класиране при мъжете, СКСО е на второ място. В индивидуалните класирания в отделните дисциплини мъжете събраха един сребърен и два бронзови медала: 2-ро и 3-то място на слалом и гигантски слалом за миналогодишния шампион по ски к-н Димитър Присадов и 3-то място в ски бягането за редник Неделчо Василев.

Въпреки, че няма общо комплексно класиране, Съвместното командване на специалните операции събра най-висок брой точки от двата си отбора.