Батальонът за защита на силите – гр.Стара Загора, стана на 21 години

05.04.2021 г. Батальонът за защита на силите – гр.Стара Загора, стана на 21 години

 За постигнати високи резултати в служебната дейност и проявен професионализъм, военнослужещи и цивилни служители от състава на формированието бяха наградени с грамоти и обявяване на благодарност, а един военнослужещ беше повишен в звание сержант.

Otbrana.com

На 1 април 2021 г. се навършиха 21 години от създаването на  Батальон за защита на силите – гр.Стара Загора, от състава на  2 механизирана бригада. По този повод в тържествена обстановка на строевия плац, военнослужещите и цивилните от батальона отбелязаха своя празник, съобщават от бригадата.

На събитието присъстваха командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов и военния духов оркестър на бригадата с диригент капитан Цветомир Василев.

 В словото си към личния състав, командира на бригадата изрази своята благодарност за положения неуморен воински труд, за професионално изпълнените задачи, които с цената на много лишения и усилия изпълняват, и им пожела здраве, лично и семейно щастие, силна воля и енергия за да продължават и занапред да се справят с бъдещите предизвикателства.

По случай празника  бригаден генерал Шопов връчи поздравителен адрес на заместник-командира на батальона майор Пламен Кирилов и грамота на заместник-командира по логистичното осигуряване на батальона майор Веселин Кисьов.

Със заповеди на командира на батальона за защита на силите подполковник Иван Иванов, за постигнати високи резултати в служебната дейност и проявен професионализъм, военнослужещи и цивилни служители от състава на формированието бяха наградени с грамоти и обявяване на благодарност, а един военнослужещ беше повишен в звание сержант.