Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще посети Висшето военновъздушно училище

11.04.2021 г. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще посети Висшето военновъздушно училище

 Otbrana.com

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще посети утре, Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. Заедно с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов той ще поздрави командно-преподавателския състав и курсантите по повод Международния ден на авиацията и космонавтиката, съобщава Пресцентърът на МО. (За тези, които не са информирани припомняме, че семинарът, посветен на 60-ата годишнина от първия полет на човек в Космоса, който трябваше да се проведе по същото време във ВВВУ „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия под патронажа и с участието на президента Румен Радев, се отлага, заради противоепидемиологичните мерки.)

ВВВУ „Георги Бенковски“ е неразривно  свързано с овладяването на Космоса. Негови възпитаници са учени, които участваха в създаването на апаратури за изследване на космическото пространство, както и двамата ни космонавти, които наредиха България сред космическите страни.

За отбелязване на 60-ата годишнина от първия полет на човек в Космоса министър Каракачанов ще подари на курсантите книгата на изобретателя, инженера и авиатора Асен Йорданов „Вашите криле“.

Във Висшето военновъздушно училище министър Каракачанов и адмирал Ефтимов ще разгледат  битовия корпус, изцяло ремонтиран през последната година.

Същия ден началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще проведе среща с командването на Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия по въпросите на учебната авиация.