Тържествено посрещнаха на 41-вия контингент в Ямбол

12.04.2021 г. Тържествено посрещнаха на 41-вия контингент в Ямбол

 Otbrana.com

Ритуал по тържествено посрещане и разформироване на 41-вия военен контингент, участвал в мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа“ се състоя на 9 април на строевия плац на военно формирование 52590 - гр.Ямбол. Контингентът, с национален  командир полковник Тодор Тодоров, беше тържествено посрещнат след изпълнена шестмесечна задгранична мисия в Афганистан, съобщават от КСВ.

Тържественият строй беше приет от командира на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов, който връчи на отличилите се военнослужещи награди от министъра на отбраната, началника на отбраната, командващия на СКС и командира на Сухопътните войски.

Бригаден генерал Шопов поздрави военнослужещите за успешно изпълнените задачи по време на мисията и подчерта, че не се е съмнявал в техните умения и професионализъм.   

На ритуала присъстваха командирът на 42-ри механизиран батальон подполковник Велин Кехайов и командирът 20-ти самоходен артилерийски дивизион подполковник Георги Георгиев, от чийто състав са военнослужещите, изпълнявали задачите си в ротата за охрана от състава на контингента.