Поредица от отличия за арх. Маломир Богданов

27.04.2021 г. Поредица от отличия за арх. Маломир Богданов

 Otbrana.com

Пред настъпващия 6 май - Ден на храбростта и Празник на Българската армия на изпълнителният секретар арх. Миломир Богданов бе връчена официална писмена лична благорадност от Президента на България Румен Радев за научно-изследователския му професионален безкористен труд и резултата от работата на държавната военнопаметна областна комисия на София, материализиран в книгата на комисията "Военни паметници в административна област София".

Арх. Богданов дари на Президентството архитектурния проект на стойност 63 092 лв. за автентично възстановяване на Войнишкия мемориал в София, както и оргинални партитури и дискове на неговите и на главния диригент на Българската армия и началник на Представителния гвардейски оркестър авторски творби: Празничен марш "София" и Желязна воля - марш за Военна академия "Г. Раковски". Арх. Богданов заяви, че смята полученото признание от Президента на България като такова за всички допринесли за високо оцененото издание.

Арх. Миломир Богданов бе тържествено удостоен от министъра на отбраната с юбилеен медал „75 години от Втората световна война“. Отличето връчи началникъ на кабинета на министъра Илия Налбантов. На церемонията присъства и 15 -  годишният син на архитект Богданов - Димитър Богданнов. Виждания по изследването, опазването и по възстановяването на военните паметници в столицата и в страната и по военно-патриотичното възпитание на нацията арх. Богданов сподели и със заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков.