Ветеранът от Шумен д-р Велчо Радев на 99 години

27.04.2021 г. Ветеранът от Шумен д-р Велчо Радев на 99 години

 Otbrana.com

Ветеранът от Втората световна война д-р Велчо Радев навърши 99 години. Кметът на община Шумен Любомир Христов и началникът на Военното окръжие подполк. Георги Георгиев, който е и  заместник-председател на Областната организация на Съюза на ветераните от войните на България,  лично поздравиха доайена на шуменските фронтоваци, съобщава от Община Шумен.

Посветил се на медицината от своята младост, д-р Велчо Радев преминава всички нива на професионалното израстване, за да стане един от най-добрите хирурзи и един от основателите на някогашната Работническа болница в Шумен. Изключителната му самодисциплина със сигурност е една от главните причини за завидната за възрастта му физическа и душевна кондиция. А личната харизма, която му печели обичта и уважението на хората, с които е работил и всички, които го познават лично, нея е запазил и до ден днешен.

Капитан о.з. Велчо Радев е най-възрастният от четиримата останали ветерани в Шумен – жива памет за тежки времена и години на изпитания, които са създавали и изграждали друг тип личности.