Поздравление до членовете на Съюза на ветераните от войните на България

04.05.2021 г. Поздравление до членовете на Съюза на ветераните от войните на България

 Otbrana.com

Председатеят на Съюз на ветераните от войните на България (СВВБ) доц. д-р Иван Сечанов е изпратил писмо до местните ръководства и всички членове на вoенно-патриотичната организация по повод предстоящите  празници – 6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия и 9 май – Ден на Победата над фашизма и Ден на Европа.  „По този повод приемете моите и на ръководството на СВВБ поздравления и пожелания за здраве и по-нататъшни успехи в нашата съвместна дейност. В същото време искам да ви благодаря за усилията, които полагате, за да продължава да бъде нашият съюз с висок авторитет в обществото“, се посочва в писмото.

***

До председателите на Областните управителни съвети на СВВБ и всички членове на нашата организация

Уважаеми приятели,

Наближават два големи празника – 6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия и 9 май – Ден на Победата над фашизма и Ден на Европа.  По този повод приемете моите и на ръководството на СВВБ поздравления и пожелания за здраве и по-нататъшни успехи в нашата съвместна дейност. В същото време искам да ви благодаря за усилията, които полагате, за да продължава да бъде нашият съюз с висок авторитет в обществото.

Поради продължаващата епидемиологична обстановка и тази година няма да се проведе традиционният военен парад на Гергьовден. Планира се водосвет на бойните знамена пред Паметника на Незнайния воин в столицата и тържествен марш от гвардейските роти и блоковете на виидовете въоръжени сили пред официалните лица. Празничният концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили ще бъде на 5 май вечерта в Борисовата градина. По места военните формирования ще демонстрират способности. Всичко това ще може да се наблюдава по електронните медии.

9 май е и празник на Съюза на ветераните от войните на България. От 9 до 9,30 ч. в столицата заедно с представители на другите военно-патриотични организации ще положим венци и цветя пред Паметника на Незнайния воин. След това всеки, който има желание може да се включи в организираните от няколко обществени организации и посолството на Руската федерация у нас прояви през паметника на Съветската армия и паметника в квартал „Лозенец“. Такива съвместни чествания на празника ще има и в другите градове и в селата. Призовавам ви не само да се включите в тях, но и да бъдете водещи.

Поздравявам ви още веднъж с предстоящите празници!

С уважение

Доц. д-р Иван Сечанов, председател на СВВБ