Христо Стоичков и ген. Явор Матеев поздравиха армейците за рождения ден на ЦСКА

05.05.2021 г. Христо Стоичков и ген. Явор Матеев поздравиха армейците за рождения ден на ЦСКА

 Otbrana.com

Днес футболният ЦСКА става на 73 години. Успехите са категорични и сами по себе си казват всичко, посочват от ръководството. Още със създаването си през 1948 година тимът става шампион на България, като побеждава  с 3:1 Левски с попадение в последната минута, дело на капитана Нако Чакмаков. Това бележи и шампионския ген на отбора още от самото му създаване. С годините ЦСКА се превръща в най-титулуваният български футболен клуб с недостижимите до момента 31 шампионски титли, 20 национални купи, три полуфинала в Европа, отстраняване на три действащи европейски шампиона и още безброй незабравими футболни моменти на радост, величие и гордост, се отбелязва още в поздравлението.

Легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков честити 73-ия рожден ден на любимия си  ЦСКА чрез специално видеопослание към всички армейци. За пореден път най-великият наш футболист за всички времена показа своето огромно уважение към клуба, който му отвори вратите към големия футбол и не пропусна да поздрави всички армейски привърженици като им пожела здраве и всеотдайна подкрепа към "четирите свещени букви". Камата е категоричен, че през тази година отборът ни ще спечели Купата на България, а догодина ще е безкомпромисен в борбата за шампионската титла на страната.

Командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев изпрати поздравителен адрес до ветераните, ръководството, футболистите и милионите привърженици на ПФК ЦСКА по случай 73-та годишнина от основаването на клуба.

"Имам честта и удоволствието от името на Щаба, личния състав на Съвместното командване на специалните операции и лично от свое име да Ви поздравя по случай 5 май - 73-та годишнина от основаването на ПФК ЦСКА.

В този тържествен ден ние от Специалните сили искаме да изразим своята признателност към заслугите на всички вас за издигането и превръщането на ЦСКА в най-титулувания български футболен клуб, донесъл ни много незабравими преживявания, мигове на радост и национална гордост.

Желаем ви здраве, нови покорени върхове и много поводи за гордост от вашите успехи, които несъмнено ще останат завинаги в историята на българския и европейския футбол!“, се казва в поздравителния адрес.