СКСО е победител в ДВШ по стрелба с пистолет

23.05.2021 г. СКСО е победител в ДВШ по стрелба с пистолет

 Otbrana.com

От 17 до 21 май 2021 г. в НВУ „Васил Левски“ гр,Велико Търново се проведе Държавен военен шампионат по стрелба с пистолет „Макаров“, съобщават от Съвместното командване на специалните операции (СКСО). .

Състезанието включва два типа стрелба – прецизна и бърза. Представителните отбори на формированията са съставени от четирима мъже и четири жени. Класирането е отделно за мъже и за жени, като се взимат трите най-добри сборни от двете стрелби резултати.

Тази година безспорен победител е Съвместното командване на специалните операции (СКСО).

От СКСО в индивидуалното класиране при мъжете на 3-то място е м-р Васил Маринов с 242 точки, само на 7 точки разлика от първите двама,които бяха с равен резултат. В челните 10 са още ц.сл. Велко Александров, който е и водач на отбора и мл.серж.Иван Атанасов - съответно на на 6-то и 7-мо място.

В индивидуалното класиране при жените не останаха медали и купи за останалите отбори – три от дамите на СКСО се качиха на стълбичките:

1-во място - м-р Анна Проданова с резултат 261 точки

2-ро място - мл.серж. Ваня Гатева с резултат 256 точки

3-то място - ц.сл. Спаска Павлова с резултат 244 точки.

Отборните купи и медали за първото място заслужено отидоха пак при състезателите от СКСО, както и голямата купа за комплексното класиране.

За първи път в историята на този шампионат, откакто официално участват женски отбори (2004 г.), се постига такъв висок резултат в индивидуалното и отборното класиране (761 точки) при жените. Също така за първи път в отборното класиране мъжете са с близо 50 точки по-назад от своите колежки.

Специалните дами от Специалните сили на Българската армия, заедно със своите колеги и съотборници показаха, че винаги са там, където другите не могат и продължават да покоряват нови върхове!

Крайната равносметка е 3 от 3 купи и 12 от 14 медала за Съвместното командване на специалните операции по време на ДВШ по стрелба с пистолет!