Започна непосредствената подготовка за тактическото учение с бойни стрелби „Шабла-2021“

26.05.2021 г. Започна непосредствената подготовка за тактическото учение с бойни стрелби „Шабла-2021“

 Започна предислоциране на личен състав, въоръжение и военна техника на военните формирования от Българската армия, които ще участват в учението „Шабла – 2021 г.“, съобщава Пресцентърът на МО.

До 28 май 2021 г. транспортирането на формированията за противовъздушна отбрана на Сухопътните войски и Военновъздушните сили, които ще участват в учението, ще се извършва със сухопътен и железопътен транспорт от пунктовете за постоянна дислокация до зенитния полигон на ВВС „Шабла“. Придвижването ще става по график, съобразен с натовареността на движението по националната пътна мрежа.

Определени са и зоните, които от 7 до 12 юни 2021 г. по време на експерименталните и съвместните бойни стрелби в рамките на учението, ще бъдат активирани като временно опасни за въздухоплаването и корабоплаването във въздушното и морското пространство на страната ни. От изпълнителна агенция „Морска администрация“ ще бъдат излъчени навигационни известия до мореплавателите (НАВИМ) за зоните „забранени за корабоплаване“, и зоните „опасни за корабоплаване“.