Бригаден генерал Дешков: Идеята е да се развиваме, а не да тъпчем на място

01.06.2021 г. Бригаден генерал Дешков: Идеята е да се развиваме, а не да тъпчем на място

 Командирът на 3-ти механизиран батальон подполковник Пейчо Генов успя в управлението на многонационалното формирование, е оценката на командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Спирдон Спирдонов

Вчера на динамичния показ на полигон „Ново село“ по време на тактическото учение „Balkan Sentinel - 21”бяха демонстрирани способности за провеждане на настъпателни бойни действия от 3-ти механизиран батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада с командир подполковник Пейчо Генов, съвместно с военни формирования от САЩ и Грузия.

„Аз съм доволен от целия 3-ти батальон. И от командира, който беше първостепенният обучаем, заедно с щаба и целия батальон. Въпреки, че беше първостепенния обучаем на него му беше доста трудно, защото трябваше за тези осем дни да сглоби формирование, което той не е готвил в продължение на месеци и години. Става дума за различни тактики и техните процедури и то на различен език. Той успя! Както сами видяхте в деня за демонстриране на способности, не изпусна управлението дори и за секунда. Това беше най-голямата ни цел и най-големият ни въпрос, който трябваше да решим“, бе оценката на бригаден генерал Деян Дешков, командир на бригадата. Той акцентира и върху направените изводи от миналогодишното учение „Балканска стена“ и тяхното прилагане. През есента ще има учение с 2-ри батальон на учебен полигон „Корен“, на което също ще бъдат тренирани тези въпроси. „Идеята е да се развиваме, а не да тъпчем на място. Мисля, че успяваме!“, бе категоричен командирът на бригадата.