Втора Тунджанска механизирана бригада влиза в кулминацията на учението на "Корен"

02.06.2021 г. Втора Тунджанска механизирана бригада влиза в кулминацията на учението на
      
Otbrana.com
Заключителният етап на тактическото учение с бойни стрелби „STRIKE BACK 21“ се провежда днес и утре. На УП „Корен” военнослужещите от 2 механизирана бригада и придадените формирования от Центъра за подготовка на специалисти, Република Гърция, Румъния, летателни средства от ВВС, пристъпиха към същинското изпълнение на батальонното тактическо учение с бойни стрелби.
След получаване на заповед, на 2 юни, под ръководставото на подполковник Светослав Годинов формированията от батальона и придадените такива извършиха марш и заеха район за бойно използване, където останаха на позиция в продължение на повече от едно денонощие.
Военнослужещите построиха бойния ред за изпълнение на задача в отбрана. За осъществяване на задачата личния състав организира охранението, огневата система, инженерното оборудване и маскировка на позициите, изградена бе система за командване и управление.
Изпълнението на задачите подължава и през тъмната част на денонощието. Утре се очаква батальона да води отбранителни бойни действия, за да спре настъплението на противника. След което ще участва в контраатаката на старшия щаб за възстановяване цялостта на отбраната в полосата за отбрана на бригадата.