Военно-родолюбиви организации участваха в националния фестивал на патриотичната песен „Отечество”

08.06.2021 г.  Военно-родолюбиви организации участваха в националния фестивал на патриотичната песен „Отечество”

 Otbrana.com

На 5 юни в двора на Регионален исторически музей- Плевен, се състоя десетото юбилейно издание на националния фестивал на патриотичната песен „Отечество”, с участието на общинската организация на СОСЗР- Плевен председател полковник от запаса  Ванко Халачев. Патриотичната инициатива беше подкрепена от Военен клуб- Плевен и военно-патриотичните организации и с дейното участие на председателя на дружество „Военноинвалид”-Плевен г-н Илиян Христов.

Мероприятието беше проведено при отлична организация и спазване на противоепидемичните мерки с голям ентусиазъм пред училищните паралелки и гражданите на град Плевен. Изразени бяха много поздравления и пожелания за продължаване и в бъдеще на тази патриотична инициатива.

Във фестивала се включиха членове на СОСЗР- Плевен в групата на фолклорен ансамбъл за песни и танци „Шопско настроение” гр. Плевен и с участието на председателя на дружество „Иван Винаров” полковник от запаса  Васил Жилевски.

За поредна година участие взеха и членовете на СОСЗР- Созопол с председател майор от запаса Станимир Андонов и групата за морски и патриотични песни „Катерник”.  На  всички участници бяха раздадени награди и грамоти.

След фестивала председателите на организациите от двата града проведоха работна среща, на която бяха обсъдени въпроси за бъдещото състояние на съюза, както и редица наболели въпроси за провеждането на обединителен конгрес на СОСЗР и другите военно-патриотични организации, както и това как ще се отрази на местните структури.

(Информацията е от Дружество "Военноинвалид"- Плевен и СОСЗР- Плевен.)