Общинската организация на СВВБ е достоен пазител на борческите традиции на Тетевенския край

08.06.2021 г. Общинската организация на СВВБ е достоен пазител на борческите традиции на Тетевенския край

 Otbrana.com

Активна военно-патриотична дейност и отлично сътрудничество с местната власт отчете на своето годишно събрание Общинската организация на Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ) в Тетевен с председател Иван Гетов.

„Организацията на СВВБ в Тетевен е водеща в страната. Тя може да бъде определена, като положителен пример какво място трябва да има нашият съюз в общинските центрове. Знаем, че не е лесно и затова още повече оценяваме усилията Ви в социалната и военно-патриотичната дейност“, се посочва в приветствието на председателя на СВВБ доц. д-р Иван Сечанов, което бе прочетено на форума. „На 9 май т.г. държавният глава Румен Радев удостои СВВБ с отличието „Почтен знак на президента“. Вашата Общинска организация има сериозен принос за това високо доверие от държавния глава. Само можете да се гордеете, че СВВБ е единствената военно-патриотична организация удостоен с това високо отличие!“, се отбелязва още в приветствието.

В СВВБ-Тетевен, членуват 72 ветерани и потомци. На събранието бяха, включително столетниците ветеранът  Стойко Велев и съпругата на покойния вече ветеран дядо Павел Цветанов - баба Лалка Цветанова. Форумът уважиха кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева, заместник-кметът Борис Врабевски, председателят на Общинския съвет Мария Стойчева и Стефан Стефанов от Общината. Участие в събранието взе и председателят на Областната организация на СВВБ в Ловеч Георги Тонков.

Спокойно може да се направи изводът, че Общинската организация на СВВБ е достоен пазител на славните борчески традиции на Тетевенския край. Тази дейност ще продължи и занапред, бе едно от решенията на годишното събрание.