Курсантка – военен лекар, от Морско училище стана „Талант на годината“

10.06.2021 г. Курсантка – военен лекар, от Морско училище стана „Талант на годината“

 Otbrana.com

Старшина I степен Мартина Москова от специализация „Военен лекар“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ стана „Талант на годината“ за 2021-ва в едноименния конкурс. Отличието е най-значимият приз в студентската надпревара и се връчва като символ на ценните качества и високите лични постижения, мотивация за развитие и реализирани успехи, които придобиват студентите в своето личностно и академично развитие, съобщават от училището.

Конкурсът се провежда за първа година от „Талант Клуб“ и предоставя възможност на бизнеса и различните работодатели да дадат своята оценка на студенти и млади надежди за техните постижения в различни категории.

През последната пандемична година курсантите от специалност „Военен лекар“, която се реализира по съвместен проект между ВВМУ, ВМА и МУ – Варна, доказаха своето място и роля в овладяването на редица кризисни ситуации. А за усилията и борбения им дух бяха наградени от различни институции.

„Причината да се спрем на Мартина е, че символизира всичко, заради което „Талант Клуб“ бе създаден. Вярваме, че има студенти в България, които са всестранно развити и които носят със себе си не само личното си развитие в бъдеще, но и могат да дадат нещо повече за обществото в България“, коментира Георги Георгиев, организатор на надпреварата.

Самата Мартина споделя, че не е очаквала да спечели наградата. Тя е кандидатствала в категория „Медицина и фармация“, а си тръгна с най-голямата награда.

„Благодаря на всички организатори за тази възможност, защото е важно да виждаме, че усилията, които полагаме, се оценяват. Благодаря на нашите преподаватели от Военноморско училище, Медицинския университет и ВМА. Благодаря им, че са непрекъснато до нас и дават насоки, че ни допускат да се учим от тях и да вървим смело по пътя към голямата медицина“, коментира старшина I степен Мартина Москова.