Подписка за паметник на подполковник Валентин Терзиев

07.07.2021 г. Подписка за паметник на подполковник Валентин Терзиев

 Otbrana.com

Започна подписка за изграждането на паметник на загиналия с МиГ-29 пилот подполковник Валентин Терзиев, предаде репортер на Радио "Фокус"- Пловдив. Инициативата е на близък приятел на Терзиев и е обявена във Фейсбук. Подписи ще се събират днес - 07.07.2021 от 18.30 до 20.30 в градинката на Музея в Асеновград. За другите дни хората ще бъдат уведомявани допълнително в групата „За по-добър живот в Асеновград.

Инициаторите твърдят, че имат съгласието на близките на пилота и че събраните подписи трябва да са минимум 200. Има вече направени и предложения къде да се ситуира паметника в родния му град Асеновград.

„Вальо беше мой приятел и ще направя всичко възможно той да не бъде забравен“, пише Димитър Тачев, основният инициатор на идеята. Тя е подкрепена от много хора. За кратко време са събрани над 600 лайка и около 60 коментара. Пишат и българи от САЩ, които са близки и познати на Валентин. Някои от тях твърдят, че паметна плоча с лика на този съвременен герой би напомняла за него и би вдъхновявала младите хора.

Направени са и предложения да се направи и онлайн петиция, за да може повече хора да се включат в събирането на подписи