Започна стажът на военните лекари

13.07.2021 г. Започна стажът на военните лекари

 Otbrana.com

Курсанти от трети и четвърти курс, специализация „Военен лекар“, ще преминат едномесечен стаж в топзвената на Военномедицинска академия. Освен лекционните курсове, те ще трупат опит, работейки рамо до рамо с едни от най-изявените имена в медицината, не само в България, но и в международен аспект, съобщават от ВВМУ.

На среща с началника на ВМА – генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, бе засегната темата за ваксинацията и ползите от нея.

„Вие трябва да бъдете проводниците на тези идеи. Не трябва да забравяме едни от най-големите постижения на науката въобще. Вие трябва да бъдете въоръжени със знания, и то доказани знания. И да ги препредавате на своите колеги и на своите пациенти, а не да бъдете разпространители на фалшиви новини. Затова ние ще Ви помогнем в изграждането Ви като лекари, които могат да дадат достоверен отговор на своя пациент и да могат да му разяснят например, че хора с хронични заболявания задължително трябва да се ваксинират, а не че това е противопоказание за ваксинация“, отсече ген. проф. Венцислав Мутафчийски.