Полковник Красимир Ташев е новият командир на 4-ти артилерийски полк

14.07.2021 г. Полковник Красимир Ташев е новият командир на 4-ти артилерийски полк

 Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен през 1990 г.

Otbrana.com

Днес на тържествен ритуал заместник-командирът на 4-ти артилерийски полк подполковник Красимир Ташев официално е назначен за командир  на полка. Със заповед на министъра на отбраната подполковник Красимир Ташев е повишен в звание полковник и е назначен на длъжността командир на 4-ти артилерийски полк, съобщават от КСВ.

Подполковник Красимир Ташев завършва през 1990 г. Висшето военно артилерийско училище в Шумен със специалност „Полева артилерия”. Започва службата си като офицер в 34-и мотострелкови полк в Момчилград, където е старши офицер на минохвъргачна батарея, командир на минохвъргачна батарея, командир на самоходна батарея и началник-щаб на дивизион. След обучението си във Военната ни академия, през 2000 г. е разпределен в 4-а артилерийска бригада, сега 4-и артилерийски полк. Заема  последователно длъжностите началник на отделение „Разузнаване”, началник на отделение „Оперативно” и в продължение на 8 години –  началник-щаб на полка. От 2017 г. е заместник-командир на 4-и артилерийски полк.

Пагоните на новия командир връчи командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов пред личния състав на формированието. Той отправи пожелания към полковник Ташев за здраве и много успехи, които да го съпътстват в дейността му.

 Полковник Ташев прие бойното знаме и обеща да го опази чисто и неопетнено.