Стартира първият официален държавен военен шампионат по тактическа стрелба

15.07.2021 г. Стартира първият официален държавен военен шампионат по тактическа стрелба

 Otbrana.com

На полигон “Црънча” вчера стартира първият официален Държавен военен шампионат по тактическа стрелба, съобщават от СКСО, което е дмакин на надпреварта . На старта ще застават 7 отбора при мъжете и 5 отбора при жените от съставите на Военновъздушни сили, Сухопътни войски, Военноморски сили, служба „Военна полиция“, Национален военен университет „Васил Левски“ и домакините от Съвметното командване на специалните операции (СКСО).

Шампионатът бе открит от командира на СКСО генерал-майор Явор Матеев, който поздрави участниците и им пожела успех.

„За мен, като командир и командването е чест и отговорност да ви приветствам с добре дошли на първия официален в Министерство на отбраната Държавен военен шампионат по тактическа стрелба. Убеден съм, че това ще бъде най-иновативния, най-съвременния шампионат на Министерство на отбраната, който на сто процента може да бъде наречен общоармейски шампионат - със сто процента военно приложение и насоченост. Шампионат, който дава възможност на всеки един военнослужещ от Българската армия да отработва въпроси, задачи, в случая сцени и обстановки, максимално доближаващи се до условия и ситуации, които може да ни предостави съвременната бойна среда и съвременните рискове и заплахи“, каза генерал-майор Матеев.

На откриването присъстваха командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков и г-жа Надежда Алексиева – началник отдел „Социални дейности“ в дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание" на Министерство на отбраната.