Премиерът Стефан Янев във фейсбук: Приветствам участниците в „Бриз 2021“

16.07.2021 г. Премиерът Стефан Янев във фейсбук: Приветствам участниците в „Бриз 2021“

 Otbrana.com

Имах възможност да приветствам всички присъстващи на военноморското учение „БРИЗ 2021“, което се провежда за 25-ти път. То е рутинно и в него участват кораби от страни-членки на НАТО и акваторията на Черно море. Провеждат се мероприятия, които са важни както за българските военноморски сили, така и за другите участващи страни. Надявам се да се получи успешно учение, което да повиши боеспособността на военните сили на включилите се страни.

Пред журналисти коментирах и някои от основните теми в страната:

По повод политическата ситуация смятам, че трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. Тяхната отговорност и конструктивизъм ще проличат в следващите дни. Те достатъчно добре осъзнават своята отговорност към българските граждани и се надявам, че ще има конструктивен диалог.

Смятам, че мирните протести са част от принципите на всяко демократично общество. Ако в основата си имат важни за обществото тези, са много добър метод за изразяване на гражданска позиция. Това е мнението за протестите в последните дни, организирани по различни поводи.

Относно трагичния инцидент с майор Валентин Терзиев, който се случи край Шабла, съм сигурен, че не става дума за пилотска грешка. Все още се изясняват детайлите по случая и тече разследване. До момента има изнесен доклад на първата комисия, която е разследвала авиационен доклад. В момента продължават и следствени действия. Надявам се скоро да имаме финално заключение, но дотогава нека не спекулираме по тази тема.