Предстои връчването на пагони и дипломи на курсантите от Випуск 2021 „Георги Стойков Раковски“

19.07.2021 г.  Предстои връчването на пагони и дипломи на курсантите от Випуск 2021 „Георги Стойков Раковски“

 Първенецът на НВУ курсант-старшина Красимир Йорданов избрал да започне офицерската си служба в 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Otbrana.com

Лейтенантски пагони и дипломи на Випуск 2021 „Георги Стойков Раковски“ на военните училища ще се връчват през този и следващия месец. Тържественият акт по присвояване на първо офицерско звание на курсантите в НВУ „Васил Левски“ е 24 юли, на курсантите от ВВВУ „Георги Бенковски“ е на 30 юли, а на курсантите от ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ на 8 август. На 7 август във Военноморското училище ще бъде тържественото връчване на дипломите на студентите.

Комисията по разпределение на випуска на НВУ вече си е свършила работата, става ясно от съобщение на учебното заведение. В нея са участвали представители на структурите на личен състав на видовете въоръжение сили на Българската армия и Министерството на отбраната, където отиват да служат младите офицери. Първи пред комисията, председателствана от началника на НВУ бригаден  генерал Иван Маламов, застанал първенецът на випуска курсант-старшина Красимир Йорданов, който завършва специализацията „Мотопехотни и танкови войски“. Той избрал да служи в 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово. След него последователно пред комисията се явили всички 121 курсанти от 143-ти випуск „Георги Стойков Раковски“.

От Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" съобщават, че на 30 юли 2021 г. от 09:00 ч. на площад „Възраждане“ - град Плевен, ще се проведе тържествен акт по присвояване на първо офицерско звание на курсантите - випускници, първо сержантско звание на кадетите – випускници и дипломиране на абсолвентите на Висше военновъздушно училище „ Георги Бенковски”. Командването на училището има  честта да покани на производството на Випуск 2021 „Георги Стойков Раковски” на ВВВУ  „Георги Бенковски” родителите, близките, приятелите на випускниците, членовете на военно-патриотичните организации, гражданите на Плевен.

Покани за тържествения акт е изпратил и началникът на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Тържественото връчване на дипломите на студентите на „Випуск 2021“ на ВВМУ ще бъде на 7 август 2021 г. от 9, 30 ч. в района на училището. Тържественият акт по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск 2021“ на ВВМУ ще бъде на 8 август от 9, 00 ч. на Морска гара-Варна.