Военнослужещи от Сухопътни войски помагат на пострадали при пътно-транспортно произшествие

27.08.2021 г. Военнослужещи от Сухопътни войски помагат на пострадали при пътно-транспортно произшествие

 Имало е и други такива случаи на бързи и адекватни действия на военнослужещи, които са довели до спасяване на човешки живот. Някои от тях са били награждавани от министъра на отбраната. Може би и сега ще се случи това, което е напълно логично. (Снимката е архивна. )

Otbrana.com

Днес малко след 05:00 ч. сутринта военнослужещи от военно формирование 28880-Белене от състава на Сухопътните войски, при завръщане от сбор по водолазна подготовка, забелязват автомобил, който се е преобърнал на главен път Созопол-Бургас непосредствено преди разклона за парк „Росенец“, съобщават от КСВ.

Ръководителят на сбора капитан Димитър Поппламенов Маринов с помощта на старши сержант Георги Евгениев Начев моментално създават организация по отцепване на пътя и заедно с останалите военнослужещи предприемат  действия за спиране на движението и отстраняване на отломки от пътното платно, разпръснати при пътнотранспортното произшествие.

Военнослужещите незабавно подават сигнал на телефон 112 за настъпилия инцидент, като в същото време медицинското лице - сержант Силвия Маринова Вричева оказва първа долекарска помощ на спътника на водача на автомобила.

Военнослужещите започват претърсване на района за откриване на други пострадали и регулират безопасното пропускане на автомобили.

Действията им продължават до откарването на двамата пострадали в инцидента от автомобили на спешна помощ към град Бургас.

Б.р. – Имало е и други такива случаи на бързи и адекватни действия на военнослужещи, които са довели до спасяване на човешки живот. Някои от тях са били награждавани от министъра на отбраната. Може би и сега ще се случи това, което е напълно логично.