Rafael спечели договор за 80 млн. долара

04.09.2021 г. Rafael спечели договор за 80 млн. долара

 Поръчката е възложена от държава в Югоизточна Азия. Договорът ще бъде изпълнен в рамките на три години.

Otbrana.com

Израелската държавна отбранителна компания  Rafael Advanced Defense Systems Ltd. спечели договор на стойност около 80 млн. долара за доставката на напълно окомплектована военноморска система за произвежданите от корабостроителницата Israel Shipyards катери за бързи атаки Shaldag Mk V. Поръчката е възложена от държава в Югоизточна Азия. Договорът ще бъде изпълнен в рамките на три години, съобщава Alfa Communications.

Rafael ще достави на клиента си усъвършенствани военноморска система, която включва  автоматизирана система за бойно управление (CMS), артилерийска система Typhoon и модули с дистанционно управление Mini-Typhoon, ракети Spike, система за вътрешна комуникация Sea-Com и BNET, както и други компоненти с цялостна поддръжка и услуги.

Ран Тавор, вицепрезидент и ръководител на отдела за военноморски бойни системи в Rafael, заяви: “Нашите военноморски решения интегрират доказани в бойни действия новаторски технологии, които се използват в системите на Rafael в различни области.  Друго важно предимство ни дава натрупаният опит от големи военноморски проекти с клиенти от цял свят. Специализираното портфолио от военноморски системи използва най-усъвършенстваните технологии на Rafael, които са световно признати, като супермодернизираната  военноморска ракетна система, използваща електрооптична търсачка, компютърна визия, изкуствен интелект и алгоритми за вземане на решения. Това дава възможност за широк спектър от персонализирани решения, а клиентите могат да определят параметри като точност, гъвкавост и адаптивност, за да се справят най-добре с настоящите и бъдещите заплахи, както и да отговорят на индивидуални изисквания и потребности”.