Във Врабево честваха и наградиха един от асовете на бойната ни авиация

04.09.2021 г. Във Врабево честваха и наградиха един от асовете на бойната ни авиация

 През своята служба в Българската армия полк. Стефан Павлов е летял на 11 вида бойни самолети и има над 4000 часа полети.

Otbrana.com

На 3 септември в родното му село Врабево, община Троян, сред множество роднини, колеги и приятели тъжествено бе честван 90-годишният юбилей на един достоен български офицер полковник от запаса Стефан Недялков Павлов (роден на 30.08.1931 г). Специално за  тъжеството да поздрави лично юбиляра пристигна председателят на СОСЗР ген. Златан Стойков. Той приветства сърдечно полк. Стефан Павлов и му връчи почетен плакет на СОСЗР и специална грамота за достойно изпълен войнски дълг и във връзка с неговата 90 - годишнина. Председателят на общинската организация на СОСЗР Троян подполковник от запаса Тотьо Ангелов също поздрави полк. Павлов и му връчи поздравителни адреси от председателя на обласния съвет на СОСЗР полковник от запса Гриша Генов и от Общинската организация на СОСЗР - Троян. Трогателни поздравления полк. Павлов получи и от председателя да дружеството на СОСЗР в с. Врабево капитан от запаса Цветан Радев.

В поздравленията бе подчертана дългогодишна родолюбива, военно-патриотична и обществено-полезна дейност полк. Стефан Павлову за което е награждаван многоктано. Носител е на ордените "9 септември 1944г." - II степен и на орден "Червено знаме на труда" - златен, както и на 8 юбилейни медали по повод на различни годишнини.

Като офицер от ВВС, кадровото му развитие  преминава през различни етапи на кариерно израстване. За 30 г. летателна дейност последователно заема различни отговорни офицерски длъжности. От летец-пилот неговото израстване преминава през длъжности като старши инструктор, командир на звено, щурман на ескадрила, ЗКПЧ на ескадрила, командир на ескадрила, щурман на полк, ЗКПЧ на полк, зам. началник на факултет във ВНВВУ "Г. Бенковски", началник на командния факултет на  ВНВВУ "Г. Бенковски". През своята служба в Българската армия полк. Стефан Павлов е летял на 11 вида бойни самолети и има над 4000 часа полети.

След годините в армията, полк. Стефан Павлов реализира своя интелект и организаторски способности като създател и стопански ръководител на предприятие от отбранителната промишленост, активен общественик и учредител на дружеството на СОСЗР в с. Врабево.

В този празничен ден бе изразена общата увереност, че житейски път полк. Стефан Павлов се съпровожда с непрестанно уважение и признателност за огромния личен принос за укрепване военната сигурност на страната ни и за активната му общественополезна дейност, в името на нашето Отечество – Република България!