Компанията Patria ще предостави бронирани машини 6x6 на Финландия и Латвия

07.09.2021 г. Компанията Patria ще предостави  бронирани  машини  6x6 на Финландия и Латвия

 Otbrana.com

Правителствата на Финландия и Латвия подписаха  с Patria „Рамково споразумение за управление на производствената фаза на съвместната програма за бронирани машини  6x6“. В рамките на това споразумение заинтересованите страни могат да упражняват съвместно управление на обществените поръчки свързани с програмата, като по този начин ще  постигнат  технически и икономически ползи от общия обхват на поръчките в  програмата,съобщават от  Янев и Янев ООД

В същото време Латвия и Patria подписаха договор за доставка на над 200 броя бронирани машини 6х6, разработени по съвместната програма за развитие, включително  системите за поддръжка  и обучение. Доставките на машините  ще се извършват между 2021 и 2029 г.

Финландия и Patria от своя страна подписаха писмо за намерение относно предстоящата серийна поръчка  за бойни машини за страната.

Съвместната програма е отворена и за други държави при постигане на взаимно съгласие на участващите страни. Като цяло общата система от транспортни машини   ще подобри мобилността, икономическата ефективност, оперативната съвместимост и сигурността на снабдяването на армиите в участващите страни.

„Стартирането на серийното производство на бронирани  транспортни машини 6х6 е важен етап за нас и ние от Patria се гордеем с предоставянето на нашия опит в съвместната програма, която предлага много рентабилно решение за участващите страни. Вярваме, че това със сигурност ще представлява интерес и за други страни, които имат желание да подобрят мобилността на армията си “, казва Еса Рауталинко, президент и главен изпълнителен директор на Patria.

„Бронираната машина  Patria 6x6 е най-новият ни продукт, съчетаващ отлична офроуд мобилност и лекота на използване. Дългият жизнен цикъл и ефективната поддръжка го правят много рентабилен за работа. Той се адаптира  успешно към разнообразните  потребности на мисията, осигурява висока гъвкавост, за да отговаря на и на бъдещите потребности. Смятаме, че Patria 6x6 е просто най -доброто от пазара за тази цел. Ние в Patria имаме потенциал за създаване на производствен и технически капацитет за гарантиране  на сигурността на доставките ”, казва Юси Ярвинен, президент на бизнес звеното на Patria Land.

Бойната машина  Patria 6x6 съчетава всички доказани характеристики на автомобилите Patria XA и AMV. Той е опростен, надежден и проектиран да отговаря на най -високите изисквания на клиентите. Способната му за движение офроуд  е гарантирана от ефективен силов агрегат и независимо окачване, познато от автомобила Patria AMV. Благодарение на просторния интериор и добре дефинираните функции,  машината  е лесна за управление и обучение.