Летният театър към Военен клуб- Русе, отваря отново врати

09.09.2021 г. Летният театър към Военен клуб- Русе, отваря отново врати

 Стартът е  на 12 септември 2021 г., неделя, от 18 часа с „Грийн рок концерт“ с участието на пет български младежки рок групи и хърватския рок певец Дино Джелусик и неговата група. До края на сезона на русенци и гостите на града са предложени за посещение десетина интересни събития.

Otbrana.com

След тригодишна пауза изцяло обновеният Летен театър към Военен клуб – Русе, отново предоставя своята сцена за провеждането на културни и обществени събития. Реконструкцията на обекта започна преди повече от година и бе осъществена със средства на Министерството на отбраната, съобщават от културната институция.

Културният календар на Летния театър стартира на 12 септември 2021 г., неделя, от 18 часа с „Грийн рок концерт“ с участието на пет български младежки рок групи и хърватския рок певец Дино Джелусик и неговата група. До края на сезона на русенци и гостите на града са предложени за посещение десетина интересни събития. 

Построен през 1961 година по проект на арх. Белчо Петров, след реконструкцията театърът разполага с 1263 места в три сектора, като са предвидени и специални 10 места за зрители в инвалидни колички. Над обновената сцена е издигната внушителна арка, създаваща комфорт за артистите по време на изпълнение.