Представители на „Локхийд Мартин“ на работно посещение във ВВВУ „Георги Бенковски“

14.09.2021 г. Представители на „Локхийд Мартин“ на работно посещение във  ВВВУ „Георги Бенковски“

 Otbrana.com

Подготовката на преподавателския екип от ВВВУ „Георги Бенковски“ за обучение и усвояване на очаквания нов изтребител от четвърто поколение F-16 Блок 70 е изключително важна и основополагаща.

Генералният мениджър  по практическото обучение Ричард Садлер и мениджър обучение Роберт Кларк от компанията „Локхийд Мартин Аеронавтикс“ са на работно посещение във ВВВУ „Георги Бенковски“, съобщават от училището .

Целта е да се финализира процеса на тематичната подготовка по различните авиационни дисциплини за обучението на преподавателите от авиационното ни училище.

Курсът трябва  да започне от 1 ноември 2021 г., след като се подпише Техническото споразумение между страните партньори до края на октомври.

Методиката предвижда в продължение на осем месеца, с лектори – инструктори от фирмата да се подготвят основни обучители, които след около 300 часа теория и практика ще получат сертификат.

Гостите от „Локхийд Мартин Аеронавтикс“ бяха запознати с историята, структурата и системата на обучение  на ВВВУ „Георги Бенковски“ от заместник началника по професионалното обучение и международното сътрудничество полковник Андриян Колев.

Процедурата и методиката на обучение се уточняват с представители на водещите катедри от факултет „Авиационен“.